Antidekubitalni program


Pneumatski jastuk

Antidekubitni pneumatski jastuk ima komore koje se pune vazduhom čime se rasterećuje sedalni deo i vrši blaga masaža. Napravljen je od posebne gume, mekane za sedenje ali otporne na urin. Pravi se u više dimenzija i dve visine, 6 i 10 cm. Pneumatski jastuk ima najviši IV stepen zaštite od nastanka dekubita, po Nortonovoj skali. Preporučuje se osobama koje stalno sede, kao prevencija nastanka dekubita a posebno osobama kod kojih su se dekubiti već pojavili.

ROHO jastuk

ROHO jastuk kombinuje AIR FLOTATION jastuk sa sunđerastom bazom. Kombinacijom ROHO DRY FLOTATION tehnologije sa sunđerastom bazom poboljšava se zaštita kože, pozicioniranje, pokretljivost i udobnost. Zaštita tkiva koncentrisana je na sedalne kvrge, krsnu kost i zglob kuka, dok je stabilnost i pozicioniranje fokusirano na karlicu i butine. dealan je za aktivne i manje aktivne korisnike. Jastuk je lagan, prenosiv i lak za korišćenje. Obezbeđuje dobru stabilnost korisnika, Harnohy jastuk je dizajniran po principu anatomski oblikovane baze koja obezbeđuje individualnu stabilnost pri edenju i pomaže maksimalizaciji korisnikovog funkcionalnog potencijala.

Pneumatski dušek

Pneumatski antidekubitalni dušek je preporučen kod prevencije i lečenja dekubita I stepena. Vrlo je lak za postavljanje i upotrebu, što ga čini idealnim za korišćenje u kućnim uslovima. Sam pritisak (napumpanost) dušeka može se prilagoditi shodno težini pacijenta.

Izrađen je od PVC i napravljen je od 130 zasebnih ćelija. Dizajniran je tako da ga je vrlo lako fiksirati na postojeći dušek na krevetu, a sam kompresor može se okačiti na krevet.

Valjkasti antidekubitalni dušek

Valjkasti antidekubitalni dušek je preporučen kod prevencije i lečenja dekubita II stepena. Vrlo je lak za postavljanje i upotrebu, što ga čini idealnim za korišćenje u kućnim uslovima. Sam pritisak (napumpanost) dušeka može se prilagoditi shodno težini pacijenta.

Izrađene je od kombinacije najlona i PVC-a, i to iz 18 odvojenih ćelija. Dizajniran je tako da ga je vrlo lako fiksirati na postojeći dušek na krevetu, a sam kompresor može se okačiti na krevet.*Pozovite nas u vezi karakteristika i dostupnosti modela za Vaše potrebe.